• Mange mobiler å velge med SWAP

De mest populære mobilene du kan kjøpe akkurat nå

Nye mobiltelefoner gir stadig flere muligheter. Se vår mobilguide!
Mange mobiler å velge med SWAP

Lyst på ny mobil? Da er det ingen grunn til å vente. Med SWAP-avtalen fra Telenor får du mobilen i hånda med en gang, men betaler først med et fast, månedlig beløp gjennom to år.

Nyere mobiler får ikke bare bedre kameraer, klarere skjermer og raskere prosessorer – de oppdateres også for de siste nettverksstandardene, slik at de kan utnytte alle mulighetene i mobilnettet.

Dermed kan du for eksempel overføre mobildata mye raskere enn på eldre modeller, slik at du kan strømme film og fotball i toppkvalitet på de store, flotte skjermene – uten at det hakker. Og du får 4G Tale og WiFi Tale, som betyr bedre dekning og talekvalitet. For å nevne noe.

Med SWAP kan du få slettet inntil 12 måneders utestående beløp om du bytter inn mobilen mot en ny modell, med en ny SWAP-avtale. Sånn sett kan du også sikre deg neste års toppmodell i samme slengen.

Her har du en liten oversikt som kan hjelpe deg med å treffe blink:

iPhone 8 / iPhone 8 Plus

Vi har testet iPhone 8

Apple har med iPhone 8 og «storebror» iPhone 8 Plus levert mobiler som er kjappere og bedre på alle plan – spesielt når det kommer til kameraet.

Denne gangen er både forside og bakside dekket av glass, men til gjengjeld tåler det enda mer juling enn før. I tillegg tåler mobilene selvsagt vann og støv, samt at de nå kan lades trådløst.

iPhone 8 Plus er valget for deg som er ekstra glad i å ta bilder. Med to hovedkameraer kan du zoome inn uten å miste bildekvalitet, samt ta imponerende portrettbilder med dybdeeffekt.

Samsung Galaxy S9 og S9+

Test Samsung Galaxy S9 og S9 Pluss

Selv om det ble sluppet flere mobiler med heldekkende skjermer i fjor, var Galaxy S8 en åpenbaring med sin lekre design. Ikke overraskende fortsetter Samsung i samme spor med S9 og S9+.

Mens mobilene ligner på fjorårets, er det også mye nytt her – ikke minst et helt nytt kamera. Dette har variabel blenderåpning som går helt opp til F/1.5, noe som gjør kameraet enda bedre i all slags lys, et område der Samsung allerede har vært svært gode gjennom flere år.

Mobilene har også fått fantastisk saktefilm, bedre lyd og mange spennende AR-funksjoner – fra personlige emojier til direkte oversettelse av tekst gjennom kameraet.

Det sier seg nesten selv at maskinvaren og funksjonaliteten ellers er fra øverste hylle. Dette er utvilsomt noen av de beste mobilene du får tak i.

iPhone X

iPhone X

Når Apple skal feire 10-årsjubileumet til iPhone, slår de på stortromma – med iPhone X (som i romertallet 10).

Ikke bare er den nye mobilen svært solid og lekker, med ekstra sterkt glass både foran og bak, innrammet i en lekker aluminiumsramme, men den har også mange nye og imponerende funksjoner.

Mest fremtredende er den nye OLED-skjermen på 5,8 tommer, som byr på svært gode og fargetro bilder. At skjermen strekker seg helt ut til kantene, betyr at selve mobilen i seg selv ikke blir for stor – samt at den klassiske hjemknappen er borte.

Derfor har Apple også introdusert Face ID, som bruker et infrarødt kamera til å låse opp mobilen ved å scanne ansiktet ditt. Dette går raskt og automatisk, og har virket i alle situasjoner vi har testet (også i stummende mørke, med caps og solbriller).

Under panseret er det mer enn nok av kraft, noe som gir blant annet store muligheter for Apples storstilte satsing på utvidet virkelighet (AR) i tiden fremover. I tillegg er iPhone X selvfølgelig vann- og støvsikker, samt at den kan lades trådløst.

Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact

Test: Xperia XZ2 og XZ2 Compact

Xperia XZ2 og XZ2 Compact er Sonys kraftige, nye toppmobiler.

I det store og hele er dette én mobil i to forskjellige størrelser, med kun mindre forskjeller – som at kun standardversjonen har deres nye dynamiske vibrasjonssystem, som lar deg føle det du ser og hører. Noe du for øvrig blir vant med (og setter pris på) overraskende fort.

Begge mobiler har spesifikasjoner fra øverste hylle, med den nye Snapdragon 845-prosessoren, fantastisk lyssterke skjermer med HDR, og ikke minst kameraer som kan ta opp video i 4K HDR – som første mobil i verden.

Alt i alt er dette mobiler som gir et svært godt helhetsinntrykk, og gir masse kraft og funksjoner i en god design som også skiller seg litt ut fra konkurransen. Et fullgodt alternativ til de andre flaggskipene.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro

Mate 10 Pro er den seneste og fremste toppmobilen fra Huawei, og er sammenlignbar med mobiler som Samsung Galaxy Note 8, iPhone 8 Plus eller iPhone X.

Dette er den første mobilen med en egen prosessor for kunstig intelligens. Det betyr i praksis at den for eksempel kan gjenkjenne hva du er i ferd med å ta bilde av, og tilpasse kamerainnstillingene etter motivet. Den kunstige intelligensen er også med på å optimalisere mobilens ytelse og batterilevetid.

Sett i lys av at Mate 10 Pro har imponerende krefter og kanskje klassens beste batteri på plass allerede, er dette med på å gjøre den til en av de desidert mest interessante mobilene på markedet.

Mobilen har en superb, 6-tommers heldekkende skjerm med HDR10. Den er velbygd, støv- og vannresistent, og har Leica-optikk i det doble hovedkameraet – for å trekke frem noe.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 ligner på S8/S8+, men med en heldekkende skjerm på 6,3 tommer er en liten størrelse større. Fasongen er også tilpasset for bruk av den integrerte S-pennen.

Denne pennen er nettopp det som gjør en Note til en Note, og den er bedre enn noensinne – enten du skal skrible et kjapt notat på låseskjermen, eller vil styre mer avanserte funksjoner, gir pennen virkelig merverdi.

Note 8 skiller seg også fra S8/S8+ ved å ha et nytt dual lens-kamera, altså et hovedkamera med to separate linser. Det gir blant annet bedre zoom og mer dybde i bildene, og er noe du finner i flere av de seneste toppmodellene.

Mobilen er og føles påkostet, med knallgod ytselse og gode byggematerialer, og massevis av smarte løsninger og funksjoner. Både selve enheten og pennen tåler vann.

iPhone SE

iPhone SE

I en verden der stadig flere mobiler bare blir større og større, er det fortsatt mange som setter pris på at mobilene er enkle å bruke med én hånd.

Derfor har Apple lansert iPhone SE, som av utseende minner om iPhone 5s – men der all innmaten er like kraftig og moderne som iPhone 6s.

Telefonen har også en sylskarp retina-skjerm og et kamera med 12 megapiksler som sikrer like detaljrike stillbilder som med iPhone 6s – samt opptak i 4K-kvalitet.

HTC U11

HTC U11

HTC har skiftet litt stil. Metallkonstruksjonen er droppet til fordel for slitesterkt glass, og U11 har en speilblank bakside som nesten synes å skifte farge i ulikt lys.

Innvendig er maskineriet fra øverste hylle. Mobilen er kjapp, og kameraet er det første vi har sett som kan matche Samsung S7 og S8 i lav belysning. For å ta bilder kan du bare skvise sidekantene på mobilen, og det er overraskende praktisk.

Denne er også veldig god på lyd – både fra de innebygde stereo-høyttalerne og i headset. Det skal sies: Hodetelefon-utgangen er borte, akkurat som på siste iPhone. Til gjengjeld får du både med adapter, og noen gode ørepropper som ikke trenger den, men som går rett i USB-C-utgangen.

Populært på Online.no nå: